vrijdag 1 oktober 2021

Kerstboom kopen in de buurt, ontdek de beste kwekers en adresjes

Wie gunt locale ondernemers in deze tijd nu niet de handel? En vaak hebben lokale kwekers van kerstbomen ook nog eens een hele goede kwaliteit voor een lage prijs. Extra leuk is als ze ook nog eens zelf kweken, dan haal je een echte kerstboom in huis uit ons eigen Nederland. Extra goed voor het milieu en de locale economie. 


Lokale kerstboomkwekers en verkooppunten verzamelt

Bij ons lokale versplatform Fairsy.nl hebben we inmiddels tientallen kerstboomkwekerijen en lokale kerstboomverkopers in kaart gebracht. Deze ontdek je ook letterlijk op een handige kaart met kerstboom verkooppunten. Van Groningen tot Zeeland zeg maar. Aanmelden als locale kerstboomverkoper is bovendien gratis. Geef in je omschrijving wel aan of je zelf (biologisch) kweekt, welke soorten je verkoopt en welke maten je hebt. Vergeet ook niet je openingstijden toe te voegen en een leuke foto natuurlijk. 

Welke soort kerstboom kiezen?

En dan is het nog even bepalen welke soort het gaat worden dit jaar. Wordt het de bekende Nordmann met zijn brede takken, lekkere geur en niet prikkende naalden? Of gaan we dit jaar voor een Zilverspar of fraaie Servische spar? Wie van blauw houdt kan ook gaan voor de Blauwspar, maar die prikt wel. De populaire Nordmanspar uit Denemarken heeft trouwens een penwortel, dus die kan je het beste gezaagd kopen en in een kerstboomvoet klemmen. De Nordmann komt tot slot lang niet altijd uit Denemarken, maar ook uit Oost Europa of Duitsland. Overweeg zeker een lokaal gekweekte, traditionele groene spar, daar is helemaal niets mis mee. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten